Andreas Parker

2019-10-10
17:19:03

Åtgärd...

Jaha, då var åtgärden igång då. På allvar, för nu har hela gänget spelat bowling! Ni vet, sånt som görs när en grupp människor verkligen ska "connecta". Inget förenar oss mer än strävan efter strike, eller i mitt fall, strävan efter att inte kasta klotet i rännan HELA JÄVLA TIDEN.

Okej, det hela drog igång för nån vecka sedan. En mjukstart med lite snack om vad åtgärden går ut på ("självinventering"), om det bjuds på kaffe (ja) och vad vi ska göra om det börjar brinna (springa för livet och gärna trampa ner några stackare på vägen). Jag försökte sätta tonen direkt genom att dra några dåliga ordvitsar. Helt lyckat blev det inte, men skam den som ger sig. Jag tänker fan slita för att bli klassens clown.

Som med alla "åtgärder" är tanken att vi ska kunna landa ett arbete någon gång i framtiden, så uppgifterna vi pysslar med vid träfftillfällena (två gånger i veckan, tre timmar per gång = lökigt som fan) handlar om hur vi ska tänka, eller kanske snarare tänka om, när det gäller jobbsökande. Typ "X behöver hjälp med att sälja frukt, vem av A, B, C, D och E skulle du anställa om du var X?". Vettetusan om det kommer att ändra mitt sätt att sälja in mig själv, men kanske. Jag hoppas det, för jag är kass på just den biten. Varför ska någon anställa just mig? Tja... Jag försöker hålla god hygien? Jag slåss inte med främlingar? Jag klipper inte naglarna över medarbetares lunchlådor?

Svårt det där.

Jag var inte alls så peppad på att bowla, men det var inte så illa som jag trodde det skulle vara. Jag kom trots mina ständiga besök i rännan inte sist.