Andreas Parker

2009-12-31
21:56:28

Är jag sådan...?

Stackars hundar. Nu smäller det överallt och våra fyrbenta vänner har det riktigt kämpigt.

Ibland känns det som att min blogg/nät-dagbok får mig att framstå som mer intressant än jag egentligen är. Jag får kommentarer och feedback från personer jag inte känner, personer som alltså inte kommenterar pga vänskap, utan helt enkelt för att de reagerar på något jag skrivit. Jag känner då att det jag skriver ger bilden av någon som har något att säga, vilket jag förvisso har, men jag är nog betydligt mer ointressant än jag ger sken av.

Samma sak gäller min anorexi. Jag skriver om den, de flesta vet att jag är sjuk, men jag undrar hela tiden om de som läser tror att jag är sjukare än jag egentligen är. Eller... Sjukare är inte rätt ord. Smalare är det jag menar. Om jag träffar någon av mina läsa i verkligheten, kommer han/hon då bli "besviken" för att jag inte är så sjukligt mager han/hon hela tiden trott att jag är? Skruvad tanke, jag vet. Jag kan ändå inte släppa det.

När någon lämnar en positiv kommentar till en bild jag lagt upp - att jag är fin, snygg eller så - kan jag bara tänka att bilden ljuger. Jag är inte snygg eller fin, ni måste ha sett fel.

Allt är så jävla svårt.
2009-12-31
11:54:31

2010...

Nästa år måste jag försöka se till att komma iväg på fler konserter. Jag har inte sett många i år, men å andra sidan var en av de få Springsteen på Stadion. Det väger upp en hel del.

Men ändock. Det skulle vara kul att komma iväg på några fler spelningar, inte minst för att få ta del av lite energi. Ibland känner jag att musik är meningen med livet. Alla känslor, all passion... En bra låt kan inte sällan vara skillnaden mellan total misär och euforisk lycka.

Så vad finns att hoppas på 2010? Rykten går om en ny platta och påföljande turné med Bad Religion. Det vore grymt som fan. Jag har inte sett bandet sedan 2004. Ett gäng intressanta namn dyker upp på festivaler i sommar, men jag och festivaler matchar inte riktigt, inte minst på grund av att min ekonomi inte tillåter dyra festivalplåtar... Men det skulle vara skitkul att se Gamma Ray i Falun under Rockstad Falun.

Och det blir en festival i Hultsfred i sommar, trots allt. Imponerande. Jag har ju dömt ut spektaklet flera gånger. Tji fick jag.
2009-12-31
04:10:42

Gubbjävel!

Det är helt vansinnigt vad jag har sovit den senaste tiden. Jag lägger mig för att vila, eller kanske kolla på tv, och jag slocknar efter några minuter. Är väck i flera timmar. Vaknar och blir helt paff när jag ser vad klockan är. Jag har inget emot att sova, men det känns lite skumt att sova bort i stort sett hela dagar.

Jag ska dock försöka se till att vara vaken vid tolvslaget på nyårsafton. Det hör liksom till.

Ronald Fasth döms till böter för att ha slagit en 13-årig pojke. Helt rätt, givetvis ska misshandel alltid beivras. Ronald själv erkänner att han gjort fel, men menar att det inte var hans fel att han gjorde fel. Okej, Ronald. Försök att intala dig själv det. Vem var det som slog? Det var Ronald. Vem fattade beslutet att slå? Det var Ronald. Hans försök att skylla ifrån sig är patetiska.

Visst, jag förstår att gubben blev provocerad. Jag skulle också bli förbannad om en plats jag försöker hålla ordning på ständigt blir vandaliserad. Men att ta till våld är alltid fel. Jag finner det oroande att två bussar med pensionärer sluter upp för att ge Ronald sitt stöd; för att säga att de tycker att det är okej att slå barn.

Många pensionärer tycks anse att de har rätt att säga vad som helst till yngre människor. "Oj, vad tjock du har blivit!" Nu vill de även ha rätt att ostraffat få slå barn. Tack och lov inser tingsrätten det sjuka i det och dömer alltså Ronald till böter.

Rätt ska vara rätt och fel är alltid fel.