Andreas Parker

2009-01-23
13:17:51

Tack, Barack!

Anders Borg är på TV. Jag får lust att brutalt slakta mitt ansikte med ett våffeljärn. Jag tål honom inte.

På tal om politik, vi lever i en historisk tid (vilket väl all tid egentligen är...). Barack Obama är en president som, oavsett om han kan leva upp till det eller ej, åtnjuter enorm internationell uppslutning. Jag undrar om världens mäktigaste ledare någonsin varit så populär som nu. Människor världen över drömmer om förändring, och det med all rätt. George Bush lyckades rasera anseendet USA ådrog sig direkt efter terrorattackerna. Det fanns en enorm känsla av empati i hela världen. Vi led med Amerika. På några få månader vände Bush den trenden och blev en av världens mest avskydda män. Det är högst anmärkningsvärt att en ledare (med stab) mäktar med att fatta så många felaktiga beslut under under en period av några år. Det är den forne presidentens eftermäle.

Men visst kommer vi att se förändring. Det är tydligt redan nu, då Obama sett till att bromsa en massa åtgärder Bush vidtog under sina sista dagar. Utan att veta i detalj hur långt till vänster Barack står vågar jag påstå att det amerikanska folket kommer att få uppleva en betydligt rödare politik än de gjort de senaste åren. Jag välkomnar det med öppna armar och jag tror att vi kommer att få se en förändring, om än långsam, av det politiska klimatet over there. Jag hoppas och tror att omvärlden kommer att få se en annan sida av amerikaner; att vi kommer att lära oss att många jänkare faktiskt har hjärtat på rätta stället, att deras blod pumpar rött.

För första gången på mycket länge ser jag ljust på framtiden. Åtminstone halvljust.
2009-01-22
15:20:20

Springsteen och ekonomiska bekymmer...

Jag vet att jag inte borde klaga. Att jag har det bättre än ganska många, trots allt.
men likförbannat gnager det i mig som en gniden råtta; jag behöver pengar!
Jag har inte hämtat mig från julens utsvävningar, det är tydligt. Jag ligger efter, minus på kontot och är skuldsatt. Jag borde, borde, inse att jag inte har råd med en del grejer. Men det känns som att jag redan gör avkall på en massa! Jag vet inte hur längesedan det var jag köpte en CD till fullpris. Jag har inte köpt Jewels senaste. Inte Heather Novas. Lucinda Williams TVÅ senaste plattor saknar jag. I min värld är det illa.

Nå, då kommer ännu en smäll. Bruce Springsteen till Sverige. Biljettsläpp på måndag. För en oinsatt kanske det är underligt att jag verkligen "måste" se honom igen, med sex tidigare konserter under bältet. Men de som vet, de som sett honom, de förstår. Jag missade honom i somras då min mormor gick bort i den vevan. Jag valde medvetet bort konserten, för även jag har ett hjärta. Mormor är viktigare än Bruce. Men av just den anledningen är sommarens besök så mycket mer speciell! Han gör två spelningar och jag skulle gärna se båda. Dessvärre måste jag bromsa mig själv en smula. Om jag knappt har råd med en biljett är det ju direkt omöjligt att satsa på två. Men på något sätt ska jag kirra åtminstone en plåt, det måste jag! De är inte billiga, biljetterna. Men det måste gå. Jag vill ha något att se fram emot. Jag vill minnas 2009 som ett bra år och Springsteen skulle verkligen hjälpa en bra bit på vägen.

Det är inte logiskt, jag vet. Likväl; jag har inte råd, men måste ändå ha en plats på stadion i sommar.