Andreas Parker

2011-04-18
22:37:49

Jag är sorglig.

Jag har inte följt årets Big Brother. Eller någon säsong av eländet överhuvudtaget. Men jag har ändå fastnat för skiten, indirekt. Jag läser kommentarer om programmet. Jag läser sammanfattningar av vissa händelser. På det sättet kan jag ta del av det mest intressanta utan att behöva skämmas röven av mig genom att faktiskt titta på skräpet. Jag vet inte riktigt varför jag ids bry mig, men jag antar att det har att göra med nyfikenhet. Jag vill veta hur dräggig en människa kan bli. Och då menar jag inte jag själv, även om jag säkert också kan vara rätt dräggig, utan deltagarna i huset. Någon borde ju vara värst, liksom.

Vad jag kan konstatera efter att under en period läst Flashback-tråden om programmet är följande;

Gurkan var kul ett tag men är nu mest falsk och löjlig. Mitt intryck är att han är rätt skabbig.

Vanessa, som inte är med längre, var under sin tid i huset inte så omtyckt av Flaskback:arna. Inte på grund av hennes sexualitet, sa man. Nej, hon var bara allmänt jobbig och dryg. Och falsk. Likförbannat kallades hon i tråden trans-äckel vid ett flertal tillfällen. Det säger mer om klientelet på Flaskback än om henne.

Annie är blek, ful och tråkig. Flaskback-åsikt. Jag fick intrycket av att hon var en av få vettiga.

Sonia är fet och äcklig. Det är nog de snällaste uttrycken som används i Flashback-tråden när det handlar om henne. Jag vet nada om tjejen.

Rodney är kung, grym, ashäftig och alla Flashback-jeppars stora förebild. I stort sett. Man har konstaterat att han är välutrustad. Det är tydligen en viktig egenskap om man har för avsikt att bli omtyckt i forumet. Han är "på" i stort sett alla tjejer i huset. Han vill ligga. Det är ascoolt. Fråga Flashback. Jag? Jag tycker att det är ganska tragiskt att en peson som tycks ha noll respekt för kvinnor ses som en förebild. Är det en föraning om hur det kan komma att bli i världen? Eller är det redan så?

Jag vidhåller att Big Brother är dynga och i det närmaste fördummande. Jag placerar det i samma kategori som Kissies blogg och Björn Rosenström.

Fast jag måste erkänna att jag har skaffat mig en ful ovana. Jag surfar in på Kissies blogg för att se hennes senaste photoshop-katastrofer. Det är väl som med en bilolycka; man borde inte titta men man gör det ändå.

Jag är sorglig.
2011-04-18
15:38:27

Och allt går åt helvete.

Tjo.

Jag var nyss på COOP och kunde konstatera att det var vaccinering utanför. En halvlång kö, mestadels pensionärer, stod redo att ringla in i den väntande bilen där sprutan jobbade för högtryck. TBE ska vaccineringen förhindra. Det tycks inte ha något med TBC att göra, även om namnet antyder att TBE är en värre variant av just TBC...

Jag tänkte fråga om det gick att vaccinera sig mot narkolepsi men jag avstod.

Varmare väder nu, vilket innebär att vi förmodligen kommer att få se ännu fler mjukisbrallor på tonåringar och ungdomar runtom i stan. Suck. Jag brukar inte vara så petig när det handlar om kläder, men när det kommer till mjukisbrallor är jag bestämd. Det är INTE okej att ha det på sig utomhus bland folk! Det ser förjävla risigt ut. Barn kan ha det, det är en helt annan sak. Men har du blivit så pass vuxen att du har vett nog att förstå klädernas betydelse finns det ingen ursäkt. Gå runt hemma och mys i byxorna, det är helt okej. Det är faktiskt tillochmed att rekommendera. Jag gör det själv, till exempel. Men bland andra måste du bannemig visa lite hänsyn!

Rant over.

Val i Finland och deras motsvarighet till SD, högermupparna Sannfinländarna, går äckligt mycket framåt. Men visst, klart det ska bitchas om invandringen i Finland också. Varför inte, liksom. Syndabockar behövs alltid.

Det är så ledsamt. Världen tycks glida allt längre ifrån sådant jag alltid har trott på. Sådant jag alltid sett som självklart. Medmänsklighet. Omsorg. Stöd. Vänskap. Ideal jag alltid hållit varma. Ideal jag fortfarande tror på, vilket gör att det smärtar så enormt att se dem urholkas.

Det känns som att världen befinner sig i en nedåtgående spiral som oundvikligen slutar med att allt går åt helvete. Jag hoppas jag har fel.
2011-04-14
19:22:03

LEGO!!!

Hjälp! Jag har med hjälp av lånade pengar (tack, brorsan!) skaffat mig en ny plattskärm till datorn, då den förra nyligen gick hädan. Helt plötsligt var den bara svart, vilket förmodligen är vad som händer när vi alla lämnar in. Allt blir svart. Nåväl. Den nya skärmen är ett monster på 23 tum. Det är en klar skillnad och det är nästan så att mina ögon behöver vila halvvägs när jag läser något från ena kanten till den andra. Jag behöver också hitta ett nytt ställa att ställa Pepsi Max-flarran på, eftersom den vanliga platsen numera skymmer den nyss utplacerade jätterutan. Lyxproblem.

Så igår var det äntligen dags för ännu en vända hos en arbetsterapeut. I vanlig ordning var jag inte direkt utsövd när jag knatade in genom portarna som leder in till den psykiatriska mottagningen, men det är nog egentligen bara en fördel. När jag är trött babblar jag extra mycket och det är väl lite av poängen när man går i terapi...?

Terapeuten klargjorde att hon bara skummat igenom min journal och ville höra historien direkt från mig istället. Förståeligt, min journal har kommit att bli en riktig tegelsten. Tänk telefonkatalogen för Bombay, typ. Jag har funderat på att begära ut journalen, men jag tror inte jag har råd att anlita de lastbilschaffisar som krävs för att forsla hem den. Så jag satte igång. Inte särskilt kronologiskt, men uttömmande. Tror jag. Det är svårt att säga, ibland bara flödar orden och bara hjälpligt bildar de meningar. Jag berättade att jag brukar skriva, varpå hon frågar vilka ämnen jag brukar beröra. Jag svarade att jag ofta hånar Tomas Ledin. Tja, det är ju iallafall sant.

Imorgon ska jag dit igen för att fortsätta den otroligt fascinerande historien om mitt liv. Terapeuten vill göra en stor, alltså RIKTIGT stor, bedömning av mig och min livssituation. Spännande.

På tisdag är jag välkommen igen. Eventuellt ska vi göra något mer praktiskt istället för att bara samtala. Leka med Lego, frågade jag henne. Jag fick inget direkt svar, men jag misstänker att det inte blir Lego. Skit också.