Andreas Parker

2011-05-29
13:57:53

En repris, så här på mors dag...

Skrev för en tid sedan en dikt, en hyllning, till min mor. Den passar bra en dag som denna.


En försenad hyllning...


bara några rader
för att säga det jag egentligen borde
ha låtit dig veta
något jag förr aldrig gjorde

jag säger alltför sällan
att jag beundrar dig för att
du offrat det du har
tidig morgon och vaken natt

jag antar att det lätt blir så
att kärlek man tar för givet
jag tänker sällan på
att jag har dig att tacka för livet

jag vet att några ord
aldrig kan ge detsamma
som det du gav, men ändå
jag älskar dig, mamma
2011-05-24
22:10:49

För många idioter!

Det här blir lite av ett "lite om allt möjligt"-inlägg, känner jag. Jag har inte så mycket vettigt att säga (förvånande...) men känner att jag vill posta något. Om inte annat för att slippa känna att jag försummar det utrymme jag givits. Och att jag inte bryr mig om er.

Tisdag. På fredag får jag pengar och just nu har jag noll kronor på kontot. Tack och lov har jag en snäll storebror som alltid ställer upp och bailar ut mig när plånboken tunnats ut väl mycket. Lånade 300 spänn av honom idag, så jag klarar mig nog fram till fredag. Antar jag. Han sa häromdagen att han kunde betala en klippning åt mig. Kanske börjar han också tröttna på min frisyr; jag har inte varit hos frisören på snart ett år.

Det är lite läskigt att gå till frisören när man blir äldre. Man är alltid lite nervös, orolig för att en kortare frisyr ska avslöja en allt magrare skalp och ett hårfäste som sakta vandrar norröver. Fast å andra sidan, det finns värre bekymmer här i världen. Och det går ju alltid att göra en Aschberg och skala av rubbet. Det är pengar du inte behöver lägga på hårprodukter. Och istället lägger på en keps...

21 oktober. Notera dagen i kalendern; det är då domedagen kommer. Och, som jag förstått det, jordens undergång också. Samtidigt. Vi får inte fem månaders pina och fasor, vi döms och slaktas i ett svep. Det är väl rätt skönt, eller hur? Gud är snäll.

Har ni sett klippet från Times Square där Robert Fitzpatrick, en jeppe som investerade sina besparingar i domedagskampanjen, förvånat försöker svara på frågor samtidigt som han inser att det faktiskt inte hände ett piss? "I don't' understand why nothing is happening. It's not a mistake. I did what I had to do. I did what the Bible said." Jag tycker synd om snubben. Okej, han får skylla sig själv. Ingen tvingade honom att pumpa in etthundrafyrtiotusen dollar i spektaklet. Men ändå.

Han står där och ser på något vis fruktansvärt ynklig ut. Som ett litet barn som för första gången inte får en slant för sin tappade tand. Runt Fitzpatrick samlas reportrar och häcklare. Bombarderad av frågor och hånfulla skratt. Och han är förvånad. Fullständigt. Förvirrad. För mig, som inte tror på Bibelns sagor, ter det hela sig väldigt främmande. Att den här profetian inte slog in är för mig lika uppseendeväckande som att Ankeborg inte är en riktig stad och att Spindelmannen inte finns i verkligheten (tyvärr).

Harold Camping har alltså satt 21 oktober som datumet som gäller. Undrar om Fitzpatrick kommer att vara lika förvånad när också den dagen passerar utan incidenter.

På tal om incidenter; hoppas innerligt att isländsk vulkanaska inte ställer till det för Iron Maiden i sommar. De måste komma till Sverige i juli! De får fan åka båt, tåg, bil, cykel, pulka... Vad som helst; de måste stå på Ullevis scen i juli!

Så har ännu en jävla idiot sabbat en fotbollsmatch. Vad är det med dessa "fans"? Varför slår det slint i pallet på dem? Är det en typisk macho-grej? Jag har aldrig läst något om en tjej som attackerar någon på planen. I vilket fall som helst är det för jävligt. Något måste göras. Hårdare tag. Bättre kontroll, striktare bevakning, tyngre straff. När fans kommer till arenan med bengaler, smällare och andra icke tillåtna attiraljer, plocka inte bara bort prylarna. Stoppa personerna från att överhuvudtaget komma in på arenan. Porta dem på livstid, om det är vad som krävs. Fansen vet vad som gäller. De vet vad som inte får tas med in, de gör det ändå. Det är helt upp till dem om de ska portas eller ej.

Nej, det måste sannerligen rensas upp i supporterleden. Väck med våldsamma och kriminella element. Klubbarna och föreningarna måste självsanera och det snarast. Det är möjligt att det finns en och annan huligan som tycker det är skithäftigt att förstöra för andra och att vara hatad. Det finns säkert puckon som idoliserar "casuals" som sabbar sporten i Europa. Men det är skitsamma; det är inte för dem fotboll spelas. De har inget på arenorna att göra.

Stäng av dem. Lås in dem. Bötfäll dem. Porta dem. Gör vad som helst; gör allt som krävs för att hålla dräggen borta.
2011-05-22
11:35:41

Men 2012, då jävlar!

Hallå där, kära kamrater. Jag hoppas ni alla är okej efter domedagen. Eller visstja. Det blev ju inget. Eller så var det en väldigt stillsam domedag. Kanske var Gud trött och bara orkade med ett halvhjärtat arbete. You never know.

Det är ganska fascinerande, trots allt. En gammal stofil får för sig, igen, att domedagen är nära förestående. Detta efter beräkningar gjorda utifrån Bibeln, en bok fylld av så mycket bristande logik och rationalitet att man måste vara antingen rejält stenad eller ofantligt naiv för att köpa innehållet. Grunden för Harold Campings uträkning är syndafloden och arken som ska ha räddat jordens alla djur. Inser ni hur GIGANTISK en sådan båt måste vara? Utöver djuren och Noaks familj måste arken också rymma foder till samtliga djur. Djuren ska dessutom hållas ifrån varandra, så att de inte, enligt naturliga instinkter, käkar upp varandra.

Och då har jag inte ens nämnt att Noak enligt Bibeln levde till att bli 950 år gammal...

Jag kan ta att troende läser Bibeln och ser delar som den om syndafloden och arken metaforiskt. Det finns någon sorts rimlighet i det. Men att som Camping ta det helt bokstavligt, att fullständigt ignorera det vi vet om dimensioner, naturvetenskap, geografi etc. och därifrån koma fram till ett exakt datum och ett exakt klockslag (egentligen flera exakta klockslag) är för mig fullständigt ofattbart.

Många var engagerade till slutet. Så även jag. Jag följde nyheterna, jag sökte information om Camping och hans följeslagare. Inte för att jag någonsin trodde på profetian utan för att lära mig mer om vad det är som gör att människor så blint accepterar en så befängd idé som sanning. Man sa upp sig från sina arbeten, investerade en förmögenhet i reklamplatser och merchandise, tog barnen ur skolan för att predika, lämnade vänner och så vidare. Vad gör dessa människor idag? Den närmaste veckan? Hur pusslar de ihop sina liv igen? Se, detta är faran med religion. Den kan bygga upp men den kan också bryta ned om den används på fel sätt. Harold Camping har, enligt många kristna, perverterat Bibelns budskap och lett människor till fördärv. Det är möjligt att gubben bara gjorde vad han trodde var rätt. Jag undrar ändå hur han kan leva med sig själv.

Men låt oss se det på ett annat sätt. Vi är överens om att Camping är en stolle och de flesta av oss trodde aldrig på någon domedag. När det handlar om 2012 är det dock något helt annat. Jag är säker på att de flesta av er har någon i er närhet som är skakis inför vad som kommer att ske 2012. Kanske är ni själva det. Att avfärda Campings teori är inga problem. Den saknar logik och förnuft. Att tro på en urgammal kalender, eller snarare tolkningar av den, skapad och använd av indianer för en smärre evighet sedan är däremot helt riktigt och rimligt. Om du idag skulle komma i kontakt med en grupp människor som offrade djur och ibland medmänniskor till några för oss främmande gudar, skulle du ta deras "vetenskap" som mer vettig än den kunskap människan har skaffat sig via forskning och empiriskt testande? Nej, precis. Av någon anledning är det trots det väldigt vanligt att människor tror på Maya-kalendern.

Skumt är det.

Ännu värre blir det när dessa människor drar kalendern och 2012 ett varv till och inkluderar NWO (en liten elit som ska styra HELA världen), chemtrails (kondensstrimmor från flygplan är egentligen ett gift de styrande släpper ner över oss), hollow earth (jorden är ihålig och i planeten bor en speciell ras), ancient aliens (människan härstammar från rymdvarelser), ZOG (judar styr HELA världen), diverse mord (Heath Ledger mördades egentligen av eliten), Illuminati (frimurarliknande gäng som hjärntvättar oss till att blint tro på Satan) och så vidare. I all oändlighet.

Att de orkar.