Andreas Parker

2019-12-06
17:36:30

När jag blir stor...

Okej, så jag deltar för närvarande i en arbetslöshetsåtgärd/kurs/tidsfördriv som syftar till att få ut mig i arbete så småningom. Så klart. Det är ju poängen med de flesta åtgärder av det här slaget. Om det inte är Datorteket. Shit, kommer ni ihåg Datorteket? För alla ni kids som inte vet vad jag pratar om; Datorteket var en åtgärd arbetslösa stackare skickades ut på under några år under nittiotal fram till tidigt 2000-tal. Där skulle deltagarna lära sig spännande program som Word, Paint, och Excel. Hade man tur fick man surfa på nätet. På den tiden gick det väääldigt långsamt, så du hann se kanske tre bilder eller nåt sånt under en internetsväng. Skoj.

Långt sidospår.

Tanken med den här åtgärden är att deltagarna ska komma med tips på jobb, baserat på vad de lärt sig om dig. Jag har fått lite varierande förslag, så när jag blir stor ska jag göra något av följande;

Starta en podcast. Det vore skoj. Synd bara att det redan finns 983749282723043 andra poddar som folk hellre lyssnar på än en massa blaj från min käft.

Köra tåg. Det vore skoj. Jag tycker om att resa och det vore trevligt att ha ett arbete där allting hela tiden går på räls.

Föreläsa. Det vore skoj. Jag har några ämnen jag kan tänka mig att beröra i det formatet. Synd bara att det redan finns 8239347329437 andra personer som föreläser om typ allt.

Jobba som journalist. Det vore skoj. Det har varit något av en dröm jag burit med mig ända sedan tonåren. Jag har bara inte tagit tag i det eftersom utbildningarna har varit HELT JÄVLA OMÖJLIGA ATT KOMMA IN PÅ.

Arbeta på fritidsgård. Det vore skoj. Fast egentligen vet jag inte om jag skulle palla med en massa högstadieungar med konstigt tonårsspråk och hippa kläder.

Jobba på bibliotek. Det vore skoj. Jag tycker om att läsa och att prata om böcker. Fast nån jävel skulle säkert komma och bråka om ljudbokens förträfflighet och jag skulle flippa ut och kasta hela Sagan om ringen-trilogin i skallen på fanskapet.

Sjuksköterska. Det vore skoj. Eller nä, det vore det inte. Jag har nog med mitt eget eländiga liv. Det finns inte plats för fler.

Etcetera. En del olika alternativ, med andra ord. Hur det hela slutar vet jag inte. Det enda jag vet är att jag inte tänker älta Word, Paint och Excel igen.