Andreas Parker

2022-09-12
15:04:35

Totalt jävla mörker...

Jag ska försöka sammanfatta mina tankar kring riksdagsvalet, men det är inte helt okomplicerat. Jag har nog ännu inte tagit till mig exakt vad som hänt och/eller vilka konsekvenser det kommer att få, men here goes.

Först; till alla som röstade L, KD eller M och som hävdar att ni har någon form av humanistisk syn på världen - fuck off. Ni visste vad som väntade om erat lag plockade hem segern. Ni är inte dumma i huvudet, ni har sett SD växa i flera år. Visst, det är skittråkigt att en röst på L i praktiken innebär en röst på SD, men det är så läget ser ut. Och visst, det är skittråkigt att ni måste överge ert parti om ni vill hålla SD borta, men igen, det är så det ser ut. Ni valde aktivt att stödja SD vilket visar att ni anser att SD är en mindre problematisk samarbetspartner än S, C, MP och V. Fundera på det. Personligen kan jag inte förstå hur ni ska kunna leva med er själva och era röster efter detta, men det är inte min huvudvärk.

Vi har alltså ett högerextremt parti i regeringsställning (nej, jag räknar inte med någon mirakelvändning de sista dagarna) och därmed sällar vi oss till en brun klet bland Europas extremister. Det sägs att det oskyldiga Sverige dog med Palme. Det kanske stämmer. I vilket fall som helst är det stendött nu. Vi har röstat fram ett parti vars företrädare i stor utsträckning gör skillnad på folk och folk. Ett parti med företrädare som delar in folk i raser och rangordnar dem därefter. Ett parti med företrädare som inte drar sig för att vara öppet nazistiska. Öppet homofobiska. Öppet sexistiska. Det här är tio steg bakåt. Jag har vänner som just nu känner sig mer otrygga pga den politiska utvecklingen. Jag har vänner som VET att de ses som mindre värda av ett parti som SD. Hur kan vi vara okej med ett samhälle som bidrar till sådant?

MP har fått ta ofantligt mycket hat den här valrörelsen. Fråga dig själv, är du mer okej med Jimmie Åkesson än Märta Stenevi? Är du mer okej med hans människosyn?

SD i all ära, M är historiskt sett ett parti som inte sätter människan främst. De kommer nu att ha makten. Försämringar i välfärden? Räkna med det. KD. Religion och politik ska inte mixas, och att ett parti som KD ens får syre 2022 när vi verkligen borde veta bättre är fan anmärkningsvärt. I USA är en av de i mitt tycke farligaste rörelserna den kristna nationalismen. I Sverige har vi nu KD och SD i en ohelig allians. Det kan inte bli mer kristen nationalism. Vi har sett hur det blivit i USA när konservativa domare får bestämma. Rätten till abort är i vissa delstater helt borttagen. En tioårig flicka som blivit våldtagen är alltså förbjuden att göra abort, hon måste resa till en stat där det fortfarande är tillåtet. Tror jag att Ebba kommer att hålla abortmotståndet i sitt parti i strama tyglar? Nej, inte det minsta. I USA finns det politiskt inflytelserika personer som anser att USA är en kristen nation. Det är felaktigt, men det är likväl vad de tror. Eftersom USA alltså är kristet ska kristna lagar gälla. HBTQ-personer och dess allierade bryter mot dessa lagar, eftersom de är syndare. Syndare ska bestraffas i en kristen nation. De är nationsförrädare. Hur bestraffas förrädare? De avrättas. Det finns INFLYTELSERIKA personer i USA som på fullt allvar anser detta. De tillhör den kristna nationalismen. Och igen, i Sverige har vi KD och SD. Och det finns personer som anser att Sverige är en kristen nation. Sverige är INTE kristet, men det är ju egentligen skitsamma när de som bestämmer tycker annorlunda.

Fy fan, att se människor på L:s valvaka stå och vifta med regnbågsflaggor... Så jävla vedervärdigt. De VET vad de gett sig in på. Försök inte för ett ögonblick få mig att tro på att ni bryr er om HBTQ.

Annie Lööf. Hon höll ställningarna mot SD och det respekterar jag henne för, men det stannar nog där. Hon pratar om den breda mitten. Det finns ingen bred mitt när vi måste dra mitten åt vänster för att den inte ska dra åt höger. Det är en jävla skillnad på V och SD, Annie.

Jag vet att vi inte får ge upp. Att kampen går vidare, att tystnaden är den största fienden. Så vi brinner vidare. Engagerar oss. Går med i rörelser. Partier. Påverkar. Vi gör allt det.

Men just nu känns det tungt.