Andreas Parker

2011-09-16
20:04:26

Helvetes jävla tisha.

Det är fredag, så varför inte skriva ett inlägg? I vanlig ordning (det börjar bli tröttsamt nu) har jag inget vettigt att dela med mig av, men det har å andra sidan aldrig hindrat mig förr. Som sagt.

Vet ni vad jag stör mig på? Klart ni gör, jag är ju en ganska negativ och därtill tjatig person. Här kommer en till! De som säger tisha istället för t-shirt. Jag kan bara tänka på dryga och inbillat häftiga personer som Martin Björk när jag har ordet tisha. Eller fan, är det ens ett ord? Det är en styggelse, det är vad det är. Töntigt.

Missförstå mig inte, jag är för en ständig uppdatering av språket. Men faktum är ju att t-shirt alltid har fungerat väl, så varför besudla plagget med flottig stureplanssvenska? Okej, det är inte bara Stureplans klientel som nyttjar uttrycket. Det hörs från alla håll och kanter. Men det är ju just det som är det tragiska! Man säger tisha för att få vara med och leka med de coola lirarna från häftiga Stockholm. Mindervärdeskomplex, var god dröj.

T-shirt. Varken mer. Varken mindre. T-shirt.

Ännu ett tecken på att jag har blivit gammal, alternativt förbannat tråkig; jag löser korsord. Ofta och mycket. Jag har tillochmed börjat inhandla specialinriktade tidningar. Och pennor. Och suddgummi. Och pennvässare. Och stift. Next stop - bingohallen.

Men hellre korsord än tisha.